Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τούτος ο γιατρός είναι η αληθινή Κρήτη, κάθε τι άλλο είναι ξένο από αυτήν...

 

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη 

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη μερικές μέρες πριν στα Χανιά, εκεί δηλαδή που ένα τέρας με ανθρώπινη μορφή- από αυτά που υπάρχουν σ’ ολάκερο τον κόσμο και όχι μόνο στην Μεγαλόνησο- τέλεσε την βάναυση κι απάνθρωπη κακοποίηση ενός ζώου, ξεσήκωσε πάλι χιλιάδες φωνές από εκείνες που ανοίγουν στην παραμικρή αφορμή για να στηλιτεύσουν τους Κρητικούς ξεχνώντας ωστόσο πως παρόμοια, κι ακόμα χειρότερα συμβαίνουν ανα πάσα στιγμή σε όλο τον πλανήτη.

Παρέβλεψαν ωστόσο- επιτηδευμένα να το πω, επειδή το ξέχασαν να το πω- να αναφερθούν στον κοινό άμεσο ξεσηκωμό από ανθρώπους που κι αυτοί Κρητικοί είναι που να πάρει και να σηκώσει.

Ο κακοποιημένος σκυλάκος

Παρέβλεψαν επίσης να αναφερθούν στην περίπτωση του κτηνίατρου που έσπευσε από την πρώτη κιόλας στιγμή να αναλάβει την θεραπεία του δυστυχισμένου σκυλιού ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΏΣ.

Σ’ αυτόν λοιπόν το γιατρό και σ’ αυτούς τους ανθρώπους θα αναφερθώ εγώ. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι και η αληθινή Κρήτη… κάθε τι άλλο είναι έξω από το σώμα της, παράταιρο εντελώς, άσχετα αν φυτρώνει αυτόβουλα στο έδαφος της όπως και στο πιο εύφορο και γόνιμο έδαφος μπορούν να φυτρώσουν αγκάθια και παράσιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...