Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αναγνωρίζετε αυτές τις περιοχές;

 

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

Για ρίξτε μια ματιά στις δυο παρακάτω φωτογραφίες και ψάξτε στο μυαλό σας να δείτε μήπως σας θυμίζουν κάτι… το πιθανότερο ότι δεν θα σας θυμίζουν τίποτα.

 

Και όμως, η πρώτη φωτογραφία, αυτή με την γυναικοπαρέα που περπατά στον ανοιχτό δρόμο με το ειδυλλιακό τοπίο πίσω της που θυμίζει και λίγο δάσος,  δεν είναι άλλος από την οδό Γερωνυμάκη, κάπου προς το μέσον του δρόμου των οδηγεί στην περιοχή των Πατελλών.

Όσο για την δεύτερη είναι τραβηγμένη,  απ’ ότι βλέπουμε μια αποκριάτικη ημέρα,  στον κεντρικό δρόμο του πάρκου Γεωργιάδη και φόντο πίσω της έχει την εκκλησία της Ανάληψης.


Αν λοιπόν καταφέρατε  να αναγνωρίσατε τις περιοχές μπράβο σας… αυτό σημαίνει πως ή έχετε παρατηρητικότητα ή πως η αγάπη για την πόλη σας είναι τόσο βαθιά που έχετε φροντίσει είτε μέσα από φωτογραφίες είτε μέσα από προσωπικές σας μνήμες να διατηρήσετε τις ομορφιές της ακέραιες.

Τις φωτογραφίες μας πρόσφερε κι αυτή την φορά η αναγνώστρια μας συγγραφέας Πάτρα Ζειμπέκη και την ευχαριστούμε πολύ για την συμβολή της στην προσπάθεια μας να μην σβήσουν οι μνήμες της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...