Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ο Κρουσώνας δεν έχει μόνο μαύρο χρώμα

 


Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη


Τον Κρουσώνα τον γνωρίσαμε με το μαύρο του χρώμα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, όπως όλα γύρω μας όμως έτσι και το κεφαλοχώρι αυτό δεν έχει μόνο μαύρο αλλά και άσπρο χρώμα , άρα δεν μπορείς με τίποτα να το συνδέσεις αποκλειστικά με τους Σουμπερίτες που το στιγμάτισαν, και οι λόγοι δεν είναι ένας αλλά πολλοί. 


Κατ΄αρχήν γιατί εκτός απο την φυσική του ομορφιά 
είναι και ένα ιστορικό καπετανοχώρι λόγω της πληθώρας των καπετάνιων που έδωσε σε όλες κυριολεκτικά τις πολεμικές αναμετρήσεις που έγιναν στην Κρήτη, και όποιος το αμφισβητεί δεν χρειάζεται παρά να κάνει ένα μικρό ξεφύλλισμα στην ιστορία του νησιού.

Δεύτερον για τον πεντακάθαρο αέρα του μια και βρίσκεται στην Ρίζα του Ψηλορείτη.

Τρίτον για τους ντόμπρους και φιλόξενους ανθρώπους του που κι αυτό όποιος το αμφισβητεί μια μικρή επίσκεψη στο χωριό  θα τους πείσει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν καθώς επίσης και για πολλούς άλλους ο Κρουσώνας είναι ένα απο τα πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά που γνωρίζουν άπαντες όχι μόνο εντός μα και εκτός  Κρήτης


 Κρουσώνας  1913


Πηγη φωτογραφίας ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...