Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Μια γνωριμία με τον μεγάλο Κρητικό στοχαστή Ν. Καζαντζάκη στην Πύλη Ιησού

 


Επιμέλεια κειμένου Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Ο Νίκος Καζαντζάκης, από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως νεοέλληνες συγγραφείς, με έργα  του που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1883 και πέθανε το 1957 στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Ο Δήμος Ηρακλείου, θέλοντας να τιμήσει το μεγάλο στοχαστή, διαμόρφωσε στην Ενετική Πύλη Ιησού εδώ και αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα από το 2014, μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του.





 Το φωτογραφικό – αρχειακό υλικό της έκθεσης προέρχεται τόσο από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όσο και από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά και οιεπισκέπτες της έκθεσης μένουν  εντυπωσιασμένοι γιατί μπορούν να μάθουν για την ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού.





Επίσης οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία μέσω μια ειδικά διαμορφωμένης παράπλευρης στην πύλη  σκάλας που οδηγεί στον ισόπεδο χώρο του προμαχώνα να επισκεφτούν και τον Τάφο του Νίκου Καζαντζάκη που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την Πύλη Ιησού.





Η λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 π.μ,. ως και τις 15:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...