Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

"Οι ανυφάντρες της Μοναξιάς" της Τάνιας Θεοδοσίου

 Πολύ καλό , μυστηριώδες και ρομαντικό είναι το μυθιστόρημα της Τάνιας Θεοδοσίου με τίτλο "Οι ανυφάντρες της Μοναξιάς". Ένα εξαιρετικό βιβλίο με μεστή γραφή, όμορφα διδάγματα ήθους, συγχώρεσης και αγάπης. 



Γράφει η Βασιλική Μολφέση


Η υπόθεσή του ξετυλίγεται στο Λονδίνο του 1790 με το Λόρδο Χάρβισαμ να φέρνει στην οικογένειά του ένα κοριτσάκι , τη Λαβίνια που την καλοδέχονται και μεγαλώνει μαζί με τα τρία παιδιά του. 



Όταν μετά από χρόνια και σε μια δύσκολη ηλικία για το κορίτσι, αποκαλύπτεται η συγγενική της σχέση με την οικογένεια με σκληρό κι οδυνηρό τρόπο, φεύγει μόνη από το πατρικό της , προσπαθώντας να επιβιώσει, ώσπου ένας μυστηριώδης άντρας θα της δώσει ένα πακέτο για να το παραδώσει ως δώρο γενεθλίων στον Λόρδο Λάνσαϊρ. Τότε θα βρεθεί φυλακισμένη στο Νορθλαντ Χάουζ από τον Ίαν , γιο του Λόρδου Λανσαϊρ και μια μυστηριώδης αντρική φιγούρα προσπαθεί να σκορπίσει το φόβο και να εξοντώσει την οικογένεια και τη Λαβίνια. Η αιχμαλωσία της οφείλεται στο παρελθόν της οικογένειάς της; Κινδυνεύει στα αλήθεια η ζωή της παρόλο που την θεωρούν ύποπτη για συνεργία σε απόπειρα δολοφονίας ή είναι αφορμή γι αυτή ο έρωτας που πάντα βρίσκει τρόπους να διεισδύει στις καρδιές; Πολλές συγκινητικές στιγμές ξετυλίγονται κατά την εξέλιξη της πλοκής του βιβλίου όπως η τελευταία συνάντηση του Τζόναθαν με τη Λώρα, της Λαβίνιας με τη γιαγιά της Γκρέις και με τον πατέρα της στο μοναστήρι, και η επανασύνδεσή της με τη γυναίκα που τη μεγάλωσε, την Εριέτα. Ξεχωριστές προσωπικότητες η Λαβίνια και η Γκρέις. Η Λαβίνια, μια ηρωίδα με δυνατή προσωπικότητα, παρέα με τη μοναξιά της ψυχής και της ζωής της, παλέυει , κατορθώνοντας να ξεπεράσει τη θλίψη και να ερωτευτεί παρόλα τα εμπόδια , τις αμφιβολίες και τα έθιμα της εποχής. Τρυφερότητα, ευαισθησία κι αγάπη πλημμυρίζουν κάθε κίνηση , σκέψη και πράξη της. Αγέρωχη και δυνατή η συμπεριφορά της Γκρέις με τη μεγαλοψυχία της που βοηθάει να εξαφανιστούν ενοχές και τύψεις και να συνεχιστεί η ζωή των ηρώων, παρόλα τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος και τα χτυπήματα που της έδωσε η μοίρα. Καλογραμμένο βιβλίο με κινηματογραφική πλοκή, με πολλή αγωνία που κεντρίζει τη διάθεση του αναγνώστη να φτάσει ως την τελευταία σελίδα, όπου η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη, αποκαλύπτοντας μυστικά, έρωτες, απερισκεψίες, παραλείψεις , ενοχές , τύψεις και λάθη του παρελθόντος δημιουργώντας μίση που στοίχισαν ζωές και οδηγώντας σήμερα τους ήρωες στην εξιλέωση και στη λύτρωση. Μοναδικές και λεπτομερείς οι περιγραφές των γεγονότων , της φύσης και της εξοχής του Λονδίνου σε όλες τις εποχές ζώντας έντονα τις καιρικές συνθήκες και τη μαγεία των τοπίων, με βόλτες με τις άμαξες και περιπάτους στο δάσος με τα άλογα. Επίσης υπέροχες και οι περιγραφές των Πύργων με την επιμελημένη διακόσμηση, τα τοξωτά ταβάνια, την όμορφη ατμόσφαιρα με ύψος αισθητικής και ρομαντισμού μιας άλλης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...