Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

«Η μυστική ζωή των συγγραφέων» του Guillaume Musso



Γράφει η Βασιλική Μολφέση


 Συναρπαστικό και μυστηριώδες είναι το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Guillaume Musso με τίτλο «Η μυστική ζωή των συγγραφέων». Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό γαλλικό νησί της Μεσογείου όπου έχει αποσυρθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια ο διάσημος και καταξιωμένος συγγραφέας Νατάν Φολ. 


Ένας άνθρωπος που στο αποκορύφωμα της δόξας του εγκαταλείπει ξαφνικά κάτι που του αρέσει τόσο, κάτι που τον στηρίζει και τον θρέφει για να φυλακιστεί στη μοναξιά. Ερωτηματικά κι απορίες εξάπτουν την περιέργια του αναγνωστικού του κοινού, μεταξύ αυτών και του νέου συγγραφέα Ραφαέλ, για τον μυστηριώδη συγγραφέα και τον τρόπο ζωής του. 



Την ηρεμία του νησιού διαταράσσει η άφιξη μιας επίμονης, τολμηρής και γοητευτικής ελβετίδας δημοσιογράφου, της Ματίλτ Μονέ, το απίστευτο ταξίδι μιας χαμένης φωτογραφικής μηχανής και ένας φόνος. Το νησί μετά τη δολοφονία παραλύει με αποκλεισμό, με το κατεψυγμένο πτώμα μιας νεαρής γυναίκας με εγκληματικό παρελθόν και με έναν απομονωμένο για χρόνια συγγραφέα και μέσα σε δυο μέρες ο μικρός μεσογειακός παράδεισος μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο σκηνικό εγκλήματος. Ανατρεπτικό μυθιστόρημα ως την τελευταία του σελίδα και με καθόλου προβλέψιμο τέλος , μπλέκονται αλήθειες και ψέματα, φόβοι κι έρωτας με τη Ματίλντ να ζητά «να μάθει την αλήθεια γύρω από την τραγωδία της οικογένειάς της, μια αλήθεια που είναι αβάσταχτη για να την αντέξει, κάνοντας τη να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της» αλλά και να βάλει τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους, κρίνοντας και παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις. Ένα θαυμάσιο βιβλίο με μυστήριο και αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης που καθηλώνει τον αναγνώστη με την εξαιρετική, ευφάνταστη πλοκή του και τα απανωτά γεγονότα, φτάνοντας στην διαλεύκανση της δολοφονίας που συγκλονίζει το ήσυχο παραδεισένιο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...