Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Λιμενικό περίπτερο: Από τη δόξα στην εγκατάλειψη



Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη


Το κοιτάς και σου προκαλεί θλίψη… ιδιαίτερα εκείνοι που το γνώρισαν στις εποχές της δόξας του κι έζησαν μέσα του ανεπανάληπτες στιγμές κεφιού το φυσούν και δεν κρυώνει βλέποντας σήμερα το παλιό λιμενικό περίπτερο  που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου (Μπεντενάκι), να αποτελεί κτίριο φάντασμα με κρεμασμένα πορτοπαράθυρα και σπασμένα τζάμια.

Ένα κτίριο με δυο λόγια που θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για  την πόλη μας αν αξιοποιούνταν, αντίθετα όμως είναι αφημένο πάνω από δέκα χρόνια στο έλεος της αλμύρας και του κύματος που το δέρνει και εγκαταλελειμμένο από κάθε αρμόδιο φορέα που θα μπορούσε να το σώσει... ως συνήθως γίνεται σε τούτη τη χώρα. 



Καθημερινά τα τελευταία χρόνια- τμήματα του ιστορικού κτιρίου του οποίου η κατασκευή χρονολογείται από 1951 καταρρέουν και ο κίνδυνος να τραυματιστούν περαστικοί ελλοχεύει διαρκώς.



Η αδιαφορία όμως και η γραφειοκρατία ως φαίνεται είναι μεγαλύτερη από κάθε τι άλλο  έτσι μετα την απομάκρυνση των επιχειρηματιών που ήταν υπεύθυνοι λειτουργίας του μέχρι και τα τέλη του 2009, ο Οργανισμός Λιμένος Ηράκλειου προχώρησε σε απανωτούς διαγωνισμούς έργων συντήρησης και ανάδειξης του κτιρίου, όμως το πρόβλημα παραμένει, ενώ το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...