Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

«Ανάγκασε τον» να σου κάνει πρόταση γάμου.


 Επιμέλεια κειμένου Ρίκη Ματαλλιωτάκη



Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... σ’ αγαπά, σε λατρεύει αλλά ως εκεί… είναι τόσο κατά του γάμου που ακόμα και κουφέτο να οσφρηνθεί γεμίζει το σώμα του εξανθήματα… κι εσένα το πιο μεγάλο σου όνειρο είναι να ανέβεις μαζί του τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Αν λοιπόν η τύχη σου σε έριξε σε μια τέτοια περίπτωση τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν να εκπληρώσεις το όνειρο σου πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φαντάζεσαι κι αυτός, ο φανατικός εργένης, θα βρεθεί παντρεμένος χωρίς ούτε καν να το πάρει χαμπάρι.

Όχι μόνο να δείχνεις, αλλά και να αγαπήσεις πραγματικά  τον εαυτό σου:  Αν δεν είσαι ευτυχισμένη με σένα την ίδια μην περιμένεις να γίνουν οι άλλοι μαζί σου. Πέρνα από ένα γρήγορο κοσκίνισμα όλες τις μέχρι σήμερα απόψεις σου, κι ότι δεν σ’ αρέσει στα σκουπίδια και πέταμα. Θα διαπιστώσεις γρήγορα πως όλοι, κι όχι μόνο αυτός, θα σε βλέπουν με άλλο μάτι.

Γίνε αναντικατάστατη: Σε μια σχέση σημαντικό ρόλο παίζουν και οι δυο και όχι μόνο ο ένας. Καλό είναι λοιπόν αντί να τον μπουχτίζεις να τον αφήσεις να αντιληφθεί  μονάχος του πόσο σημαντικός και ιδιαίτερος είναι και ο δικός σου ο ρόλος και πόσο αναντικατάστατη είσαι στη ζωή του

Μην το παίζεις ανόητη γκόμενα: Μην ακούς τι λένε,  οι άντρες για μια βραδιά προτιμούν τις χαζές αλλά για μια ζωή επιλέγουν τις σοβαρές. Τις γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και τους αρέσει η σταθερότητα. Με τους σημερινούς λοιπόν ρυθμούς ζωής που  ηρεμία έχει γίνει σπάνιο αγαθό, χαλάρωσε και προσπάθησε να του δείξεις πως μπορείς να γίνεις ο βράχος του… πως μπορεί να στηριχθεί πάνω σου.

Μην είσαι βιαστική: Εμπέδωσε επιτέλους πως έχετε διαφορετικούς  ρυθμούς κίνησης και για να έρθει το περιβόητο δαχτυλίδι πρέπει να έχεις αφάνταστη υπομονή και προπάντων να μην πέσεις ποτέ στο λάθος να μιλήσεις εσύ πρώτη για γάμο.

Μην αφήνεις τους φίλους σου: Φρόντισε να μην κάνεις το λάθος να απομακρυνθείς από τους φίλους σου στην διάρκεια της σχέσης σας, να κολλήσεις πάνω του και να του δείξεις πως όλος ο κόσμος σου δεν είναι παρά μονάχα αυτός. Δείξε του πως είσαι εντελώς αυτόνομη γιατί αλλιώς να είσαι σίγουρη ότι θα το εκμεταλλευτεί όπως θα το εκμεταλλευόσουν κι εσύ βεβαίως… βεβαίως.

Καλλιέργησε την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί να μην το δείχνει όλοι οι άντρες όμως μέσα τους νιώθουν περήφανοι γνωρίζοντας πως έχουν μια γυναίκα που μπορεί να σταθεί γερά στα πόδια της. Γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο δικός σου;

 Γίνε το στήριγμα του: Υποστήριξε τον στα καλά και στα κακά. Και όταν έχει λεφτά και όταν δεν έχει, και μην μουρμουρίζεις στην πρώτη αφραγκιά σαν ανόητη Κατίνα.

Μην παραμελείς την εξωτερική σου εμφάνιση: Να περιποιείσαι στην κάθε σας συνάντηση τον πρόσωπο και το σώμα σου  σαν να είναι το πρώτο σας ραντεβού, προσέχοντας ως και την τελευταία λεπτομέρεια της εμφάνισής σου, τόσο που να ζηλεύει αυτός, κι όχι εσύ, που σ’ έχει δίπλα του.

Κράτα τα δικά σου μυστικά για σένα: Μπορεί να συνέβη όταν ήσουν 20 χρονών κι ένα βράδυ που ‘ήσουν πολύ μεθυσμένη. Ακόμα κι έτσι όμως ποτέ και για κανένα λόγο, δεν πρέπει να εκμυστηρευτείς στον νυν  σου το τις απιστίες που έκανες με το πρώην σου.  Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να του γεμίσεις με αμφιβολίες το μυαλό του, αφού θα φοβηθεί μήπως κάνεις και σε εκείνον τα ίδια.

Δείξε του πως έχεις κι άλλους στόχους εκτός από το γάμο: . Κανένας άντρας δεν θέλει στο πλευρό του μια γυναίκα αμόρφωτη που θα πρέπει να την συντηρεί εσαεί, να είσαι σίγουρη. Δείξε του λοιπόν πως η επαγγελματική καταξίωση και οι σπουδές είναι μέσα στα ενδιαφέροντα σου. Αν πάλι είσαι ήδη καταξιωμένη επαγγελματίας, και μάλιστα πολύ περισσότερο από αυτόν, δεν χρειάζεται  να του θυμίζεις καθημερινά πόσο περισσότερα χρήματα βγάζεις ή πόσο καλύτερες σπουδές έκανες. Μειώνοντάς τον, τον απομακρύνεις αντί να τον φέρνεις κοντά σου.

Πλησίασε τους δικούς του ανθρώπους:  Ακόμα κι αν δεν ταιριάζεις μαζί τους μην αδιαφορείς για το συγγενικό, οικογενειακό, ακόμα και φιλικό του περιβάλλον.
Ειδικά μην κάνεις ποτέ το τραγικό λάθος να κατηγορήσεις την μαμά του, ακόμα κι αν αυτός την κατηγορήσει σε σένα. Αντίθετα προσπάθησε να διατηρείς πάντα μια καλή σχέση μαζί της αφού η γνώμη της γυναίκας αυτής είναι ικανή να επηρεάζει τον σύντροφό σου, μια ζωή.

Μην βιάζεσαι: Μην  δέσεις κόμπο το ότι ένα βράδυ τρελού μεθυσιού
σε αποκάλεσε «γυναικούλα μου» κι αρχίσεις να διαδίδεις πως παντρεύεσαι γιατί σίγουρα θα φτάσει στα αυτιά του και θα φέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
Εξάλλου ούτε εσύ η ίδια θαρρώ δεν θα ήθελες να δέσεις την ζωή σου με αφορμή  μια απόφαση που πήρε ένας μεθυσμένος.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά χαλάρωσε και σκέψου πως όπως τα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας, έτσι κι ο δρόμος προς το γάμο  δεν θέλει κόπο, θέλει απλώς τρόπο… κι αν ο άντρας με τον οποίο είσαι μαζί αξίζει πραγματικά να τον παντρευτείς, ε, δεν βαριέσαι, σκέψου πως τα καλά κόποις κτώνται και περίμενε λίγο παραπάνω.

Αν πάλι δεις πως ο περνά ο δεύτερος χρόνος, περνά ο τρίτος και η σχέση σας κοντεύει να κλείσει πενταετία χωρίς να έχει ποτέ ούτε καν αναφερθεί σε «κοινό μέλλον»  το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς πως «έχει κι αλλού πορτοκαλιές…» και να κουνήσεις το μαντήλι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...