Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κρητικό γλέντι γάμου μεσούσης της κρίσης αλλά προ covid.-Εικόνες

 

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Ναι, είναι  τελικά, η Κρήτη είναι ένας πλούσιος τόπος, πολύ πλούσιος θα έλεγα, έχει ειπωθεί μάλιστα πως μονάχα ο κάμπος της Μεσσαράς θα μπορούσε να ταΐσει ολάκερη την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι αλήθεια λοιπόν πως την κρίση οι άνθρωποι της Κρήτης δεν την ένιωσαν βαριά στο πετσί της όπως οι άλλοι Έλληνες… όχι όλοι προς Θεού, αλίμονο, οι περισσότεροι όμως πέρα έβρεχε όταν κάποιοι συνάνθρωποι τους ταΐζονταν από τα συσσίτια ή δεν ταΐζονταν καθόλου.

Απόδειξη των όσων λέων είναι ο γάμος των φωτογραφιών που βλέπετε, ο οποίος έγινε μεσούσης της κρίσης αλλά σε προ covid εποχή σε ένα κοντινό χωριό του Ηρακλείου που τον κόσμο τον διασκέδαζε ο γνωστός λυράρης Αντώνης Μαρτσάκης κι όπου φαίνεται καθαρά η πολυτέλεια και μπορώ να πω και η υπερβολή.

Τώρα βέβαια, και με το δίκιο σας ασφαλώς, θα ρωτήσετε μα πως σου ήρθε τούτο πάλι;

Χμ... πως μου ήρθε ε; Μα πως αλλιώς αφού συγκρίνω κείνους τους γάμους με τους σημερινούς που γίνονται, ή μάλλον που δεν γίνονται, και μετά λύπης μου διαπιστώνω πως  την ανθρώπινη έπαρση που δεν κατάφερε να γκρεμίσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση, την γκρέμισε μια άλλη δύναμη που λέγεται covid.

Με τις υγείες μας λοιπόν… τέλος πάντων όμως δείτε πως διασκεδάζουν στην Κρήτη σε φυσιολογικές συνθήκες ασφαλώς.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...