Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Άντρες της Κρητικής Χωροφυλακής


 

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

Οταν η Κρήτη απαλλάχτηκε απο την Τουρκική σκλαβιά,  δεν ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά έγινε ανεξάρτητη πολιτεία όπου στο διάστημα αυτό απέκτησε και τη δική της Χωροφυλακή.

Οι εικονιζόμενοι άντρες λοιπόν είναι οι άντρες που υπηρέτησαν στο Σώμα της Κρητικής Χωροφυλακής και η παρούσα δημοσίευση κάτι σαν αναφορά στο έργο τους και στη μνήμη τους.

 
Μανόλης Πετράκης: 1895- 1964- Υπηρέτησε στην Κρητική Χωροφυλακή και είναι πατέρας της Μαρίκας Πετράκη, συζύγου του  εισαγγελέα  Εμμ, Ζαχαριάδη.

Ιωάννης Βλαχάκης:-1890-1954-. Υπηρέτησε στην Κρητική Χωροφυλακή 


Χωροφύλακες του σώματος της Κρητικής Χωροφυλακής. Ο εξ αριστερών είναι άγνωστος ενώ δεξιά εικονίζεται ο Ιωάννης Εμμ, Πετράκης -1894-1930-



Ο εικονιζόμενος αριστερά είναι άγνωστος ενώ δεξιά ειναι ο Εμμανουήλ Αθ. Ανασταστάκης ή Κουρουπό- Μανόλης που υπηρέτησε στην Κρητική Χωροφυλακή κι όταν έφυγε απο το σώμα ταξίδεψε στην Γαλλία  και κατατάχτηκε στην Λεγεώνα των ξένων.


Χωροφύλακας της Κρητικής Χωροφυλακής  Γεώργιος Χερσονιωτάκης. Φωτογραφία του 1915-16



Χωροφύλακας Ιωάννης Ασσαριώτης, ο τελευταίος βρακοφόρος των Μαλλίων- 1888-1959. Φωτογραφία 15η Ιουλίου 1912. 



'Αγνωστο μέλος της Κρητικής Χωροφυλακής φωτογραφημένο απο τον Τούρκο Σαλί Ζεκί στα Χανιά.


Δυο αδέλφια, ο Γεώργιος Α. Βλαχάκης στρατιώτης-1881-1950- και ο Ιωάννης Α. Βλαχάκης της Χωροφυλακής. Φωτογραφία του 1917 



Οι πληροφορίες του παραπάνω κειμένου πάρθηκαν εξ ολοκλήρου από το πολύτιμο  βιβλίο του Μαλλιώτη Μηνά Κατσούλη "ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ" που το πρόσφερε στην γράφουσα πριν αρκετά χρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...