Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

«Η αγάπη δεν πονάει» της Μελίνας Τούντα

 


Γράφει η Βασιλική Μολφέση

Εξαιρετικό και με πολλά κοινωνικά μηνύματα είναι το νεό βιβλίο της Μελίνας Τούντα με τίτλο «Η αγάπη δεν πονάει» , μια αληθινή ιστορία που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Η συγγραφέας με παραστατικότατο λόγο , ζωντανούς διαλόγους και εικόνες περιγράφει τα γεγονότα στη ζωή ενός κοριτσιού, της Μαρίας. Η Μαρία έζησε από πολύ μικρή την απόρριψη των βιολογικών γονιών της, την αποξένωση απο τις αδερφές της και την ψυχολογική και σωματική βία από τους θετούς γονιούς της και μια ζωή το μόνο που επιθυμεί είναι να βρει την αγάπη και την θαλπωρή μέσα στην οικογένεια. Αυτή της η επιθυμία να αγαπηθεί και να διατηρήσει μια ισορροπημένη οικογένεια γίνεται η αχίλλειος πτέρνα της.


 Οι επιλογές της δυστυχώς είναι μια επανάληψη της ζωής των παιδικών της χρόνων και η ευτυχία παντα σε παράλληλη γραμμή με τη ζωή της, αφού η ψυχική εξέλιξη ενός ανθρώπου καθορίζεται από την αποδοχή και την αγάπη των γονιών του. Με χαμηλή αυτοεκτίμηση συνεχίζει τη ζωή της που καταλήγει να υποφέρει στα χέρια του Άρη, έχοντας δυο παιδιά και την πολιτεία απούσα για την προστασία της μάνας και των ανηλίκων παιδιών από παράφρονες γονείς. Και αντί τη γαλήνη που επιθυμούσε για τα παιδιά της καταφέρνει να γνωρίσουν κι αυτά τη φραστική, ψυχολογική και σωματική βία, μη έχοντας κανέναν να την υποστηρίξει παρά μόνο την αγάπη της γι αυτά και τον αγώνα της να τα προστατέψει. Ένα καλογραμμένο βιβλίο με πολλά μηνύματα για την ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση, με έντονες σκηνές που μια γυναίκα πρέπει να είναι δυνατή και μαχήτρια για να αντιμετωπίσει κι ας νιώθει μονη, ανυπεράσπιστη και χαμένη και με ανατριχιαστικές μα και πολλές συγκινητικές στιγμές μάνας και παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...