Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

«Το δωμάτιο με τις πεταλούδες» της LUCINDA RILEY


Γράφει η Βασιλική Μολφέση

Θαυμάσιο και συναρπαστικό είναι το μυθιστόρημα της LUCINDA RILEY με τίτλο «Το δωμάτιο με τις πεταλούδες», ένα από τα πρώτα βιβλία της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


 Η συγγραφέας για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει τον αναγνώστη με την εξαιρετική πλοκή με εναλλαγές ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, με παραστατικότατες περιγραφές των τοπίων της αγγλικής υπαίθρου και τους ζωντανούς διαλόγους των ηρώων της. Κεντρική ηρωίδα η Πόουζι που εξιστορεί τη ζωή της, τα παιδικά της χρόνια στην Κορνουάλη, το θάνατο του ήρωα πατέρα της, τις φιλίες, τους έρωτες, τα προβλήματα στη ζωή της και των δυο γιων της καθώς και την αγάπη της στη βοτανολογία και που με την ατελείωτη θετική της άποψη, τις πρακτικές κι ευαίσθητες συμβουλές της αποτελεί στήριγμα και παρηγοριά για τα μέλη της οικογένειάς της, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα αντικειμενικά και με σύνεση 



Μυστικά που κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα, αναθεωρούν τις απόψεις της Πόουζι για τη ζωή, για τον άνθρωπο , τις συγκυρίες που επηρεάζουν τις επιλογές του και τον ψυχισμό του και δικαιολογεί τη συμπεριφορά του μεγάλου της έρωτα. Το παρελθόν τη στοίχειωνε μέχρι σήμερα και άλλαξε την πορεία της ζωής της , ένα παρελθόν που εκρήγνυται κυριολεκτικά στο κέντρο του παρόντος και των άλλων ηρώων, ιδιαίτερα του γιου της Νικ. 

Στο τέλος καταλήγει ότι η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να είναι απόλυτα ομαλή και ευτυχισμένη κι έπειτα μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα μπορούν να αλλάξουν και πως σημασία έχει, όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν στον άνθρωπο, αλλά ο τρόπος που τα διαχειρίζεται. Και δυο φράσεις που ξεχώρισα: «Έπειτα από εκείνη την πρώτη έκρηξη πάθους, την αγάπη πρέπει να την κερδίσει κανείς αν η σχέση πρόκειται να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου». «Η ζωή μπορεί να γίνει τρομερά σκληρή, αυτό το μαθαίνει ο άνθρωπος πληρώνοντας το τίμημα, και πως πρέπει να κάνει κανείς ό,τι μπορεί για να απολαύσει την κάθε στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...