Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

«Οι Διακοπές του T.M. LOGAN



Γράφει η Βασιλική Μολφέση

 Πολύ καλό και μυστηριώδες είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα του T.M. LOGAN με τίτλο «Οι Διακοπές».

Τέσσερις φίλες, η Κέιτ, η Ρόουαν και η Τζένιφερ με τις οικογένειές τους και η Ίζι μόνη της, αποφασίζουν να κάνουν μαζί διακοπες στη νότια Γαλλία σε μια υπέροχη βίλα μέσα σ΄ έναν απέραντο αμπελώνα που επεκτίνεται ως το δάσος.

Η παράξενη συμπεριφορά του Σον κάνει την Κειτ να πιστεύει ότι την απατά και μάλιστα κάποια μηνύματα στο κινητό του την κάνουν να πιστεύει ότι την απατά με μια από τις τρεις καλύτερες φίλες της. Η Κέιτ παρακολουθεί συμπεριφορές και συνεχώς αναρωτιέται ποια από τις τρεις φίλες είναι αυτή που την κοροιδεύει και προδίδει την εμπιστοσύνη και τη φιλία της, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από την συμπεριφορά του Σον δεν περνάει καν από το μυαλό της. Είναι σκάνδαλο, παράνομη σχέση ή κάτι εντελώς διαφορετικό; Ένα καθηλωτικό βιβλίο που ο αναγνώστης διαβάζει με αγωνία προσπαθώντας να διαλευκάνει το μυστήριο της υπόθεσης, ενώ τα γεγονότα και οι ανατροπές διαδέχονται το ένα το άλλο. Ιδιαίτερα οι τελευταίες εκατό σελίδες είναι σαν κινηματογραφική ταινία με περιπέτεια, δράση, μυστικά, εκβιασμούς,ένα τραγικό ατύχημα κι επικίνδυνα παιχνίδια σε γκρεμνούς και φαράγγια που εντείνουν την αγωνία κι ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Ο συγγραφέας με την πρωτότυπη αυτή μυστηριώδης υπόθεση τονίζει την καταπάτηση της ιδιωτικότητας της στιγμής του ανθρώπου από τις κάμερες των κινητών και την εξάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καταλανώνει πολλές ώρες από το χρόνο του, καθώς και την εντιμότητα και την ηθική που διαφέρει σε κάθε άνθρωπο και έχει να κάνει με τη συνείδηση και τη δικαιοσύνη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...