Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΓΛΕΡΙ: Το βιβλίο μου στα χέρια και την άποψη της Βασιλικής


Ένα θερμό ευχαριστώ στην υπέροχη βιβλιοκριτικό!!!

Εξαιρετικό και με καταιγιστική ροή είναι το νέο βιβλίο της Ρίκης Ματαλλιωτάκη με τίτλο «Η ζωή είναι μπεγλέρι», «γιατί η ζωή είναι μπεγλέρι που μπορεί να βγάλει ως και μελωδικούς ήχους , αρκεί φυσικά να ξέρεις να το παίξεις».

Η συγγραφέας με πολύ ωραίες περιγραφές και ζωντανούς διαλόγους χαρίζει στον αναγνώστη μια αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα κάποτε σε ένα όμορφο ορεινό χωριό της Κρήτης.
Ένας παιδικός έρωτας, μια απαγωγή, η αντιπαλότητα δυο αδερφών, η απομάκρυνση, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία των οικείων ανθρώπων και η κατακραυγή της κλειστής κοινωνίας, σταμπάρουν τη ζωή της Κρινιώς, παρόλο που είχε όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις για να ζήσει μια όμορφη, καλή κι εύκολη ζωή.

Η ηρωίδα, παρόλη τη θλίψη της για τα χαμένα όνειρα και «τα σκληρά ήθη και τα νήματα που κινεί η άδικη κοινωνία», παλεύει με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής για να αποπερατώσει τις δυσκολίες της ζωής ,τα τερτίπια της μοίρας και την σκληρή συμπεριφορά των ανθρώπων, αντιμετωπίζοντας πολλές προκλήσεις κι εμπάθειες για την ομορφιά της, την αξιοσύνη και την περήφανη στάση της.

Ένα υπέροχο βιβλίο που διαβάζεται απνευστί με έντονα συναισθήματα έρωτα, αδικίας, θυμού, απογοήτευσης και αντιζηλίας, με δυνατές κινηματογραφικές σκηνές, με πολλά γεγονότα κι ανατροπές μέχρι το τέλος.

Και δυο ουσιώδεις φράσεις:
«Ζωή σημαίνει πέφτω, ματώνω, μα πίνω απ το αίμα μου ν΄αντρωθώ επειδή το χαμένο μου αίμα γουστάρω να πάρω ξανά πίσω... ζωή σημαίνει παίζω, χάνω, μα συνεχίζω να παίζω επειδή έτσι απλά γουστάρω το παιχνίδι».
«Κανείς δεν μπορεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό του περίγυρο όμοια με το μυαλό του, κάλλιστα ωστόσο μπορεί να αναχαιτίσει τον οποιοδήποτε επιχειρεί να εισβάλει στη ζωή του και να την αναστατώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...