Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Κάντε ότι σας λέει η κομμώτρια σας και δεν θα χάσετε.







 Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
 

 

Δεν υπάρχουν σήμερα ούτε πολλοί τρόποι ούτε πολλές δυνατότητες για να χαλαρώσει μια γυναίκα μετά από μια αγχώδη και κουραστική εβδομάδα  εργασίας.

 Ένας από αυτούς τους λίγους λοιπόν, μα και τους σημαντικότερους  ίσως , είναι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο μια κι εκεί όχι μόνο μπαίνει αλλιώτικη και  βγαίνει αλλιώτικη, πιο νέα, πιο δροσερή και πιο ανανεωμένη, άρα και πιο χαλαρή,  αλλά συνάμα της και η ευκαιρία να  μιλήσει και να εξομολογηθεί στην κομμώτρια της προβλήματα που την πιέζουν και που μπορεί να είναι π.χ. από ένα καβγαδάκι άνευ σημασίας  που έκανε με τον άνδρα της  έως ένα σοβαρό πρόβλημα απόλυσης που αντιμετωπίζει στην δουλειά της.

Σας κάνει εντύπωση;  Λάθος, να μην σας κάνει καθόλου αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως τα καφενεία στην Ελλάδα  κρατούν τον ρόλο της Βουλής και τα κομμωτήρια αντικαθιστούν τα σαλόνια των ψυχοθεραπευτών, που ευτυχώς σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, μέχρι χθες τουλάχιστον, δεν ήταν ακόμα τόσο διαδεδομένα όσο στην Ευρώπη και  γενικότερα στο εξωτερικό.

Επομένως, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο ( ε, όχι όμως και την μέρα, μην το παρακάνουμε-χαχα-)  είναι γεγονός πως τον ψυχοθεραπευτή τον κάνει πέρα!!!

Οι προτροπές πάντως που ακολουθούν, πιστέψτε με, δόθηκαν δίχως ίχνος υστεροβουλίας από  ειδικούς που με τη βούρτσα και το πιστολάκι  αντικαθιστούν επάξια τον ρόλο του ψυχοθεραπευτή, και σίγουρα εσείς δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν τις ακολουθήσετε:

1 Μετά από μία ερωτική χασούρα  ή ακόμα πιο πολύ ένα «κέρατο» που σας φόρεσαν, κουρέψτε τα μαλλιά σας όχι μόνο πολύ κοντά αλλά τολμήστε να τα στήσετε «καρφάκια» με ζελέ.

 Το πέταμα των μαλλιών λειτουργεί σαν να πετάτε το κακό από πάνω σας και το μαλλί καρφί σαν να καρφώνετε στη κυριολεξία τον άπιστο μια κι αν σας δει με τέτοιο εκκεντρικό λουκ δεν θα σας αναγνωρίσει, οπότε είναι σίγουρο ότι μετά θα βλαστημά απαρηγόρητος  την ώρα και την στιγμή που σας άφηνε.

Αν νομίζετε  δε ότι είστε και από τις πολύ τολμηρές και θέλετε να τον κοντράρετε περισσότερο, έως ορίων του, μετά το κόψιμο δοκιμάστε και μερικές ανταύγειες ροζ, μοβ, ή πορτοκαλί χρώματος, και που ξέρετε, ίσως έτσι να ρίξετε τον επόμενο που θα είναι και ο  άνδρας της ζωής σας.

Κι αφού είναι γεγονός πως η τύχη βρίσκεται πάντα με το μέρος των τολμηρών, για να πειστείτε δοκιμάστε χωρίς να διστάσετε διάφορες καινοτομίες, ειδικά σε ότι αφορά το κόψιμο, αρκεί  βέβαια να μην λυπηθείτε τα μαλλιά σας και να τα θυσιάστε.

Στο κάτω- κάτω σκεφτείτε πως τρίχες είναι αυτές  και ξαναμεγαλώνουν.

2 Αν έχετε βαρεθεί την ζωή σας από πλήξη και ρουτίνα, ένα ντεκαπάζ γενικής αλλαγής χρώματος  είναι σίγουρο ότι θα φωτίσει με περισσότερο χρώμα την καθημερινότητα σας. Αν πάλι δεν είστε των πολύ έντονων και ξαφνικών αλλαγών, συνηθίστε  πρώτα την αλλαγή σιγά σιγά με τις ανταύγειες έως ότου συνηθίσετε και εσείς τον εαυτό σας αλλά και οι άλλοι εσάς και μετά  θα δείτε πόσο εύκολα γίνεται και το μεγάλο βήμα.

3 Ένα διαφορετικό στυλ κουρέματος ανά εξάμηνο αλλάζει όχι μόνο την δική σας ψυχολογία και διάθεση, προς το καλύτερο ασφαλώς, αλλά ακόμα και την διάθεση που σας αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι.

Σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια…

4 Αν και δεν είναι πολύ στην μόδα η περμανάντ συνίσταται πάντοτε, κι όχι μόνο σαν κλασική αλλαγή και σε κοντά σε μακριά μαλλιά, αλλά και σαν πρακτική λύση εξυπηρέτησης μια κι είναι ένας σίγουρος τρόπος να  διατηρείς το χτένισμα σου για 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...