Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

«Οι κόρες των αστεριών» της LUCINDA RILEY


Γράφει η Βασιλική Μολφέση

Συναρπαστικό και μαγευτικό είναι το έκτο βιβλίο της αγαπημένης μας σειράς «Οι κόρες των αστεριών» της LUCINDA RILEY με τίτλο « Η κόρη του Ήλιου».


Υπόθεσή του η ζωή της έκτης αδερφής Ντ΄Απλειάζ, της Ηλέκτρας , διάσημο μανεκέν που ζει στη Νέα Υόρκη, εξαρτημένη από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Μέχρι που κάποια γεγονότα την οδηγούν στο να ανακαλύψει το παρελθόν της, να βρει τις ρίζες της και την οικογένειά της, αφού πρώτα με γενναιότητα κι ανθρωπιά αποδεχτεί τα πάθη και τα λάθη της, γιατί «Η ιστορία μας είναι το χαλί πάνω στο οποίο πατάμε και από το οποίο μπορούμε να πεταξουμε». Έτσι ξεκινάει ένα απολαυστικότατο ταξίδι στην εξωτική Κένυα, στη μαγευτική, τρομακτική, μυστηριώδης κι ανεξήγητη Αφρική, «με ιποπόταμους να κολυμπούν στη λίμνη Ναϊβάσα, καμηλοπαρδάλεις να χώνουν το κεφάλι τους ανάμεσα στα δέντρα λες και παριστάνουν τα κλαδιά», τις κοιλάδες, τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, τα σαφάρι και την άγρια ζούγκλα. Τέσσερις γενιές πριν όταν η Σέσιλι πάει στην Κένυα με την νονά της Κίκη για να ξεφύγει από έναν διαλυμένο αρραβώνα , δυο σημαντικά γεγονότα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. Η επίσκεψη της στο Λονδίνο πριν συνεχίσει για την Αφρική και πολύ αργότερα , όταν με το σύζυγό της αποφασίζουν να προσφέρουν καταφύγιο στην πριγκίπισσα Εντζάλα, της φυλής των Μασάι, στη γη τους. Θαυμάσιο κι αυτό το βιβλίο της συγγραφέως με το δικό της στυλ, με έρευνα για τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα έθιμα και τις συνήθειες του λαού της Κένυας, με συγκινητικότατο επίλογο και με αντιρατσιστικά μηνύματα, αφού με την οικογένεια της Ηλέκτρας βιώνει ο αναγνώστης την κατωτερη ζωή των μαύρων χωρίς δικαιώματα, ισότητα κι ελευθερία, τα κοσμοϊστορικά γεγονότα για τους Αφροαμερικανούς και τους αγώνες τους για να θεωρηθούν Άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα. Και μια ουσιαστική φράση από το εξαιρετικό αυτό βιβλίο: «Πρέπει να βρεις ποια άτομα είναι σημαντικά για σένα και να τα κρατήσεις γερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κεντρική αγορά... κάποτε...Εικόνες

Ας δούμε σε δυο φωτογραφίες πως ήταν η κεντρική αγορά της πόλης μας κάποτε...το έχουμε ξαναδει βέβαια ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ   και ΕΔΩ και ΕΔΩ -αν θέλετ...